Oczyszczanie jelita grubego ryżem


miskę-ryżu-basmati_2800204Ryż w oczyszczaniu jelita grubego

Do oczyszczania jelita grubego możesz też wykorzystać namoczony w wodzie i ugotowany ryż. Po pięciu dniach moczenia ryż staje się porowaty, ale gołym okiem tego nie widać.

Tak przygotowany ryż wyciąga z jelit śluz, złogi, rozkładające się bakterie, zestarzałe masy kałowe itp. Ponadto usuwa sól z dróg moczowych i stawów. W ten sposób oczyścisz nie tylko jelito, ale także całe ciało.

Takie to nadzwyczajne właściwosci ma namoczony ryż..

Sól nie wyjdzie jednak od razu, ale po 2-3 tygodniach od rozpoczęcia oczyszczania i będzie jeszcze wychodzić przez 2-3 miesiące.

Dzieje się tak dlatego, że organizm- to nie pokój w mieszkaniu, który trzeba posprzątać, ale samoregulujący się system. Praktycznie każde oczyszczanie uruchamia mechanizm głębszego oczyszczania i jeśli Twoje jelito zostanie oczyszczone, to Twoja krew też stanie się czysta. Stopniowo inne organy, a także systemy też poprawią swoją kondycję.

Oczywiście musisz się starać utrzymać zdrowy styl życia.

Nie ma żadnych przeciwwskazań do zastosowania oczyszczania ryżem, a więc może je zrobić każdy, bez wyjątku.

Co będzie ci potrzebne

Będziesz potrzebował ryż długoziarnisty (ma mniej skrobi niż okrągły).

Nasyp 20 łyżek stołowych ryżu do miski lub garnka i zalej zimną przegotowaną wodą i dokładnie opłucz. Następnie ponownie zalej wodą i wstaw do lodówki, niech się moczy.

Każdego dnia dokładnie wypłucz ryż i wylej wodę z rozpuszczanymi w niej cząstkami skrobi. Zmień wodę na nową i ponownie wstaw do lodówki.

Ryż powinien się macerować 5 dni.

Jak oczyścić jelito grube?

Po 5 dniach przepłucz ryż i ugotuj go w zwykły sposób (nasączony ryż gotuje się szybko).

Uwaga! Nie dodawaj do niego żadnych przypraw (cukier, sól, olej).

Ugotowany ryż podziel na 5 części. Jedną cześć zjedz na czczo (uwaga: kolejny posiłek możesz zjeść dopiero za cztery godziny). Ryż możesz zagrzać w mikrofalówce lub zjeść zimny – jak chcesz. Pozostały ryż trzymaj w lodówce.

W tym samy dniu znów weź 20 łyżek stołowych ryżu, wsyp do miski, opłucz, zalej wodą i wstaw do lodówki. Tak jak opisałem powyżej.

To będzie „nowa partia”, niech się na razie moczy (nie zapomnij każdego dnia przemywać ryż, tak żeby nie poplątać dni, zapisz dzień, w którym go wstawiłeś do lodówki, a po 5 dniach moczenia go ugotuj).

Następnego dnia zjedz kolejną porcję ugotowanego ryżu. I tak dalej.

Uwaga! Musisz przestrzegać podstawowej zasady: zanim ugotujesz ryż, należy go namoczyć przez 5 dni.

Oczyszczanie ryżem trwa 40 dni. Przyznaje, to dość kłopotliwe, ale jest jest jeden trik, który ułatwi Ci to oczyszczanie. Powiedzmy, że o 5-6 budzisz się aby pójść do łazienki i gdy już zrobisz swoje, wyjmij z lodówki porcje ryżu i zjedz ją. I połóż się znów do łóżka do 7-8 (albo do czasu, kiedy zwykle się budzisz).

Śniadanie możesz zjeść po 4 godzinach, tj., o  9-10 godz i wszystko gra. Ryż przez ten czas będzie pracował i wyciągał złogi, a więc prawidłowy tryb oczyszczania nie będzie zakłócony 🙂

Jak często należy oczyszczać jelito?

Oczyszczanie ryżem można wykonywać raz na 1-2 lata.

Pamiętaj: sól będzie wychodzić nadal po ukończeniu kuracji, więc nie spiesz się z wyciąganiem wniosków, a prawdziwy efekt możesz odczuć dopiero po kilku miesiącach od jej przeprowadzenia.

Cofnij licznik lat złego stylu życia i usuń przyczynę większości chorób

Kliknij i sprawdź»

Powodzenia 🙂

Advertisements

5 thoughts on “Oczyszczanie jelita grubego ryżem”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s