Oczyszczająca zupa szpinakowa Popey’a


szpinakZupa szpinakowa Popey’a

Oczyszczając organizm  wyeliminujesz z całego organizmu odpadki kwasowe i szkodliwe drobnoustroje, odtruwając krew, tkanki i układ trawienny.

Koniecznie musisz się pozbyć wszelkich zanieczyszczeń zgromadzonych w Twoim ciele, a zwłaszcza w jelicie grubym, wskutek spożywania źle połączonych potraw, a także produktów przetwarzanych, smażonych oraz zbyt długo gotowanych, jak również prostych skrobi i tłuszczów.

Uwaga! Warto przeprowadzić dwu-lub trzydniowe oczyszczanie organizmu, a gdy poważnie chorujesz nawet dziesięciodniowe, ale przy przedłużonej diecie oczyszczającej koniecznie trzeba zapewnić sobie nadzór lekarza.

Jeśli nie masz problemów zdrowotnych i nie możesz na długo porzucić swego planu zajęć, proponuje 48-godzinne oczyszczanie, które możesz przeprowadzić np. podczas weekendu.

Podczas diety oczyszczającej należy pić co najmniej cztery litry wody z dodatkiem soku z limonki lub cytryny.

W ramach tych czterech litrów lub oprócz nich możesz pić 6 – 12 szklanek soku ze świeżych zielonych warzyw. Pomoże to organizmowi pozbyć się toksyn oraz sprawić, by jego środowisko stało się bardziej zasadowe.

Rób soki z:

  • ogórka, jarmużu, brokułów, selera naciowego, sałaty zielonej, liści młodej kapusty, okry, trawy pszenicznej, trawy jęczmiennej, rzeżuchy, kapusty białej, szpinaku, kiełków lucerny i innej zieleniny, którą lubisz.

Marchew i buraki używaj w mniejszych ilościach celem osłodzenia soku.

Przykładowy sok: jeden świeży ogórek, jedna łodyga selera, jedna trzecia pęczka natki pietruszki, garść kiełków lucerny i kilka liści szpinaku.

Szpinakowa zupa Popey’a na oczyszczanie organizmu

Zamiast soków (szczególnie w Twojej zwykłej porze posiłku) możesz jeść czystą, krótką gotowaną szpinakową zupę Popey’a.

Jest to świetna zasadowa zupa, bo zawiera ogórki i zieleninę. Przygotujesz ją w 10 minut. Możesz ją zjeść np. na ciepło ze świeżą tortillą.

Składniki: 1 awokado | 1 szklanka wody lub bulionu warzywnego | 2 ogórki z uprawy ekologicznej | 1 szklanka świeżego szpinaku | 2 cebule dymki | 1 ząbek czosnku | 1/2 czerwonej papryki | sól morska do smaku | przyprawy wschodnie ( 1/2 łyżeczki garam masala, 1/2 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki Zip) | świeży sok z cytryny do smaku | 4 listki świeżej mięty do przybrania

Przygotowanie: zmiksuj awokado i pół ilości wody lub bulionu, następnie wrzucaj do miksera pozostałe składniki, oprócz mięty. Rozdrabniaj do uzyskania pożądanej gęstości, dodając resztę wody, jeśli chcesz rozrzedzić. Dodaj do smaku przyprawy i sok z cytryny. Można dodać kilka posiekanych suszonych pomidorów.

Zupę możesz zjeść na ciepło i na zimno.

Uwaga! Jeśli będziesz chciał zjeść zupę na ciepło, to podgrzewaj ją ostrożnie, aż do chwili, gdy będziesz mógł swobodnie zanurzyć w niej palec (ok. 48 st.). Zupa będzie jeszcze surowa, ale ciepła, a nie gotowana.

Zupę udekoruj na wierzchu listkami mięty.

Smacznego 🙂

Błonnik witalnyOczyszczenie organizmu z toksyn natychmiast prowadzi do spontanicznego samoleczenia»

Miłego dnia 😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s