Jedz to a obniżysz cholesterol


cieciorkaCieciorka obniża poziom cholesterolu we krwi

Dzisiaj będzie krótko 🙂

Chciałbym Cie zachęcić do wprowadzenia do swojej diety mało u nas popularnej, ale jakże wartościowej cieciorki (groch włoski).

Zaleca się ja do regularnego użycia w kuchni makrobiotycznej, jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, żelaza i wielu witamin.

Uwaga! Jedna filiżanka cieciorki zawiera więcej pełnowartościowego białka niż stek wołowy.

A co najważniejsze: cieciorka efektywnie usuwa nadmiar cholesterolu z tętnic.

Możesz ją ożywać na wiele sposobów, a ja polecam Ci jeden z najbardziej popularnych:

Humus – pasta z cieciorki

Składniki: 1 filiżankę cieciorki namoczoną przez noc ugotuj do miękkości | 2 ząbki wyciśniętego czosnku | 4 łyżki pociętej pietruszki | 4 łyżki stołowe naturalnego jogurtu | sok z cytryny, sól morska|  dla dodania koloru dodaj kurkumy lub papryki

Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj razem. Pastę używaj do smarowania chleba, na krążki razowe, lub spożywaj z surową marchwią, selerem naciowym , ogórkiem jako „dip”.

Smacznego 🙂

Twoja wędrówka po zdrowie stanie się łatwiejsza, mniej wyboista, bardziej przyjemna — z Ostropestem Witalnym pod pachą:

Ostropest witalny OSTROPEST WITALNY: remedium z czasów Chrystusa na chorą wątrobę i osłabiony woreczek żółciowy»

Zawarta w nim sylimaryna stymuluje pracę wątroby — jednego z najważniejszych narządów w ludzkim ciele.

Miłego dnia 😉

Advertisements

1 thought on “Jedz to a obniżysz cholesterol”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s