Eliksir błonnikowy na lepsze trawienie


jabłko cynamonEliksir błonnikowy

Eliksir możesz przygotować na dwa sposoby (wersja tradycyjna i wersja „ekspresowa”).

Składniki: 250 g maślanki | 1 duże jabłko | 2 -3 łyżeczki miodu rzepakowego | 1 płaska łyżeczka cynamonu | sok wyciśnięty z połowy cytryny | 1 miarka Błonnika Primvitalnego

Przygotowanie: obrane jabłko pokrój w kostkę, przełóż do małego naczynia żaroodpornego i posyp cynamonem.

Wersja tradycyjna: naczynie włóż do piekarnika i zapiekaj około 35 minut w temperaturze 180 stopni C.

Wersja ekspresowa: naczynie włóż do mikrofalówki na około 2 minuty.

Następnie (w obu wersjach przygotowanie wygląda tak samo):

Jabłka studzisz, następnie dodajesz miód i dokładnie mieszasz. Następnie do miseczki wlewasz maślankę, dodajesz zapieczone jabłko z cynamonem i miodem, sok z cytryny oraz dosypujesz Błonnik Primvitalnego.

Wszystkie składniki miksujesz za pomocą blendera.

Napój schłodź w lodówce (ale i bez tego smakuje wyśmienicie).

Proste remedium na trudne problemy

Błonnik Primvitalny Gdy lekarze przepisują suplement błonnikowy, coraz częściej polecają Błonnik Primvitalny»

Miłego dnia 😉

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s