Oliwa magnezowa


Oliwa magnezowaOliwa magnezowa uzupełni niedobory magnezu

Jan Pokrywka – lekarz z ponad 30-letnim stażem. Specjalizuje się w leczeniu akupunkturą, interesował się także akupresurą i ruchem Qui-Gong. Zajmuje się z powodzeniem dietoterapią, czyli teorią i praktyką właściwych, leczniczych i profilaktycznych diet.

Uwaga! Dr. Pokrywka przypomina, ze aby uzupełnić niedobory magnezu, można stosować jego najlepiej przyswajalną formę (chlorek magnezu) doustnie, a także zewnętrznie: do kąpieli i moczenia stóp oraz pod postacią oliwy magnezowej.

Jak przygotować oliwę magnezową?

Możesz przygotować ją samodzielnie.

Pełną szklankę (250 ml) chlorku magnezu sześciowodnego (kupisz w aptece, nie może to być chlorek techniczny) wsyp do naczynia i zalej niepełną szklanka zimnej wody (200 ml).

Uwaga! Woda ma całkowicie przykryć płatki.

Odstaw na dwie doby, by płatki się całkowicie rozpuściły.
Smaruj oliwą ciało po kąpieli.

Jeśli chcesz, pamiętaj wesprzeć wątrobę regenerującym Lignanem Primvitalnym: 

Ostropest witalny Lignan Primvitalny: remedium z czasów Chrystusa na chorą wątrobę i osłabiony woreczek żółciowy»

Zawarty w nim czyściutki Ostropest plamisty pomaga zregenerować hepatocyty — komórki, które odpowiadają za produkcję żółci. Dzięki jego działaniu, możemy z większym spokojem posilać się ulubionymi potrawami, bez większych obaw o kolki i niedomagania trawienne. Oczywiście, Ostropest nie jest remedium, które zastąpi dobre nawyki żywieniowe. Te zawsze — powtarzam — zawsze wiodą prym w doskonaleniu zdrowia układu trawiennego.

Miłego dnia 😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s