Sok z brukselki pomaga na trzustkę


Sok z brukselki pomaga na trzustkęKuracja sokiem z brukselki na trzustkę

Brukselkę wyhodowano kilkaset lat temu w Belgii (nazwa jest nawet kojarzona z belgijską stolicą – Brukselą). Prawdopodobnie wczesną formę tego warzywa uprawiali starożytni Rzymianie.

Dzisiaj brukselka jest najbardziej znana i rozpowszechniona w Europie i Stanach Zjednoczonych.

Brukselkę możesz jadać zarówno świeża, jak i mrożoną.

Jest doskonałym źródłem witaminy C. Znajdziesz tam jeszcze witaminę: E, K B1, B2. Oprócz tego zawiera duże ilości żelaza, potasu i indoli, które zapobiegają nowotworom.

Składniki mineralne to: magnez, miedź, cynk, fosfor, chlor, jod.

Walory lecznicze brukselki

Przeprowadzone badania wykazały, że brukselka zawiera glukosimolaty, co chroni przed nowotworami.

Uwaga! Spożywając często brukselkę wzmocnisz układ odpornościowy i obniżysz ryzyko wystąpienia mastopatii.

Sok z brukselki niezastąpiony przy cukrzycy

Mało kto wie, że sok z brukselki przywraca prawidłową pracę trzustki.

Uwaga! Będzie o wiele skuteczniejszy, gdy połączysz go ze sokiem z fasoli strączkowej i z sokiem z marchwi. Należy połączyć je w równych proporcjach.

Kuracja sokiem z brukselki

Przeprowadzaj ją 2 razy w roku (jesienią i zimą). Każda z nich powinna trwać 3 razy po 2 tygodnie z tygodniowa przerwą.

Uwaga! Kuracja będzie skuteczniejsza, gdy wykluczysz z diety skoncentrowane krochmale i cukier.

Jeśli dodatkowo będziesz regularnie oczyszczać ze złogów jelita, efekt będzie nieprawdopodobny.

Twoje jelita zasługują na troskliwą opiekę

Kliknij i sprawdź»

Miłego dnia 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s